HANDE MEHAN - İKİ KADIN BİR ADAM ŞARKI SÖZLERİ
[Bölüm 1]
Seni sevdim gönülden
Anlamadın dilimden, aah
Seni sevdim gönülden
Anlamadın dilimden
Aşkımı gam telinden
Çaldığın da, yalan mı?
Sevdim, sevdim, sevilmedim
Yine sevdim, yalan mı?
Baharımı kış eden
Öpüşlerin yalan mı?
[Nakarat]
Harap olan bu gönlüm
Senin için saray mı?
Viran olan bu gönlüm
Senin oyuncağın mı?
[Verse 2]
İki kadın, bir adam
Aşk çekilir aradan
İki kadın, bir adam
Aşk çekilir aradan
İkimiz de severken
Ya ondan geç, ya benden
Hep sabrettim, hep affettim
Beni aldat diye mi?
Sevenlerin kaderi
İhanet mi, çile mi?
[Nakarat]
Harap olan bu gönlüm
Senin için saray mı?
Viran olan bu gönlüm
Senin oyuncağın mı?
Harap olan bu gönlüm
Senin için saray mı?
Viran olan bu gönlüm
Senin oyuncağın mı?
Harap olan bu gönlüm
Senin için saray mı?
Viran olan bu gönlüm
Senin oyuncağın
Şarkının Başı, Ortası ve Sonu
Başı:
Şarkının ilk bölümünde, anlatıcı derin bir aşkı dile getiriyor. Sevdiği kişiye içtenlikle bağlanmış ancak karşılık bulamamış. “Seni sevdim gönülden, anlamadın dilimden” sözleri, duygularını anlatmaya çalıştığı halde karşı tarafın bunu anlamadığını vurguluyor. Burada çaresizlik, hayal kırıklığı ve karşılıksız aşk temaları ön planda. Ayrıca, aşkın gam telinden (kederli bir şekilde) çalındığını söylemesi, aşkın acıyla yoğrulduğunu gösteriyor.
Ortası:
Bu bölümde şarkının ana meselesi netleşiyor: Üçlü bir aşk hikayesi. “İki kadın, bir adam” ifadesi, bir aşk üçgenini açıkça ortaya koyuyor. Anlatıcı, aşkın ortadan çekildiğini, yani gerçek duyguların kaybolduğunu belirtiyor. “Ya ondan geç, ya benden” diyerek karşısındaki kişiye bir seçim yapması gerektiğini söylüyor. Aldatılmanın getirdiği hayal kırıklığı, sabır ve affetmenin boşa çıkması gibi duygular bu bölümde yoğun şekilde işleniyor. “Sevenlerin kaderi ihanet mi, çile mi?” sorusu ise aşkın hep acıyla mı sonuçlandığını sorguluyor.
Sonu:
Nakaratın tekrarlanmasıyla birlikte, aşkın yıkıcı etkisi vurgulanıyor. “Harap olan bu gönlüm, senin için saray mı?” diyerek, yaşadığı acının karşısındaki kişiye bir değer ifade edip etmediğini sorguluyor. Burada, sevilmeyen, aldatılan ve yıpranan bir kişinin yaşadığı yıkım güçlü bir şekilde hissettiriliyor. “Viran olan bu gönlüm, senin oyuncağın mı?” cümlesi, aşkın bir oyun gibi görüldüğünü ve anlatıcının incindiğini ifade ediyor. Şarkı, acının ve ihanetten doğan kırgınlığın yankılanmasıyla sona eriyor.
Genel Değerlendirme:
"İki Kadın Bir Adam", aşkın en sancılı yüzlerinden birini, ihanet ve karşılıksız sevgi temasını ele alıyor. Şarkının ana duygusu hüzün, hayal kırıklığı ve kırgınlık üzerine kurulu. Bir aşk üçgeninin içinde kalan anlatıcı, hem sevdiği kişi tarafından anlaşılmadığını hem de sadakatsizlikle sarsıldığını ifade ediyor. Sabır ve affetmenin karşılık bulmadığı, sevginin ihanetle ödüllendirildiği bir hikâye anlatılıyor.
Duygusal yoğunluğu yüksek olan şarkı, özellikle sözlerinde derin bir acıyı ve umutsuzluğu yansıtıyor. Nakaratın tekrarı, bu duygunun kalıcı bir yara haline geldiğini pekiştiriyor. Genel olarak, aşkın yıkıcı yönüne odaklanan ve duygusal çöküşü güçlü bir şekilde hissettiren bir eser.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder